+36 30 408 9972

esztella.dobai@gmail.com

Beauty4U Szépségszalon,1066 Budapest, Jókai u. 22.

A rosacea az arcon, elsősorban az arc középső részén rohamokban megjelenő kipirulás. Egy idő után a tünetek állandósulnak, és tartós bőrpír, értágulatok, göbcsék, és gennyes hólyagok jelennek meg a bőrön. Az arcon kívül egyes esetekben a fül mögötti területen, a mellkas, a nyak, a hát és a hajas fejbőr is érintett lehet. Világos bőrű embereken gyakrabban alakul ki a rosacea. A rosaceás bőr kezelése elsősorban orvosi feladat.

A rosacea oka a mai napig nem ismert. Genetikai és környezeti tényezők egyaránt felelősek lehetnek a kialakulásában. Az arc vörös foltjainak kialakulásában idegi mechanizmusok, és az immunrendszer által termelt antitestek játszhatnak szerepet. Az ismételt erős kipirulás, az erek tónusának elvesztéséhez, majd értágulatok kialakulásához vezet.

A rosacea hátterében gyakoriak az emésztőrendszeri eltérések, betegségek. Rosaceás betegekben gyakori a Helicobacter pylori pozitivitás. Ha ezeket a betegségeket meggyógyítják, a bőr állapota jelentősen javul.

A kezelés menete:

  1. Letisztítás –  Érzékeny bőrre való tisztító tejjel.
  2. Tonizálás – erre azért van szükség, hogy a lemosás során eltolódott pH-t visszaállítsam. Janssen Soft Soothing tonikot használunk, amely nyugtatja a bőrt.
  3. Enzimes peeling – A Janssen Enzimes Peeling finoman oldja az elhalt szarusejteket, intenzíven tisztítja a pórusokat, finom, egyenletes bőrképet eredményez. Az enzimes peelinggel a bőrt felkészítem arra, hogy befogadja a kezelés során alkalmazott hatóanyagokat.
  4. Komedók, aknék kíméletes eltávolítása – amennyiben szükséges. Utána fertőtlenítem a bőrt.
  5. Ultrahangos hatóanyag bevitel – Janssen Couperose Fluid, amely ázsiai gázló kivonatot, körömvirág kivonatot, édesgyökér kivonatot tartalmaz, csökkenti az irritációt, a bőr kipirulását, a húzódó érzést.
  6. Kíméletes masszázs, panthenolban gazdag masszázs krémmel, ha a bőröd állapota megengedi.
  7. Bőrnyugtató maszk/alginát maszk – tartósan megnyugtatja a bőrt, hidratál, csökkenti az irritációt, szép, egészséges bőrt eredményez.
  8. Befejező ápolás – bőrnyugtató nappali krém fényvédővel.

Otthoni ápolásra ajánlott a Janssen Sensitive Skin termékcsaládja, ezen belül is a Rosacea elleni szérum használata. Csak az otthoni ápolással együtt lehet tartós eredményt elérni!

5 alkalmas bérlet

A kezelés megvásárolható bérlet konstrukcióban is. Ebben az esetben 4 alkalom árát kell kifizetni, az 5. alkalom ajándék. A bérletek 3 hónapig érvényesek.